Met deze makreelsalade! Ik heb deze salade vorige en deze zomer regelmatig gemaakt en het recept ook al een aantal keer gedeeld. Voor mij smaakt dit naar zomer!
Nodig voor 2 personen:
Een makreel
Krielaardaardappeltjes, een paar per persoon
Kleine zak veldsla
2 handjes sperziebonen
3 Trostomaten
2 Gekookte eieren
Teentje knoflook
2 el Witte wijn azijn
3 el Olijfolie
Peper en zout
Kook de boontjes 8 minuten, de aardappels ongeveer 5 minuten als ze nog niet voorgekookt zijn. Kook de eieren 8 minuten. Laat alles afkoelen.
Leg de veldsla, partjes tomaat, gekookte ei in vieren, boontjes en de aardappeltjes mooi op een bord. Maak de makreel schoon en leg deze erop (‘breek’ de makreel door het midden, schraap/snijd voorzichtig de stukken vis eraf, zonder de graten te raken). Pers de teen knoflook en meng deze in een bakje met peper en zout, 2 eetlepels witte wijn azijn en ongeveer 3 eetlepels olijfolie. Sprenkel deze op het laatst over de salade. Als je niet van aardappels houdt is het lekker om dit te vervangen door stokbrood of wat pasta (penne of fusili bijvoorbeeld).