Thailand – deel 2

Standaard

Deze post gaat niet over eten in Thailand maar Thais koken in Nederland! Zoals ik schreef heb ik op Koh Chang, Thailand een kookworkshop gevolgd. Dat deed ik met Daniëlle en Rianne hier: https://www.facebook.com/BlueLagoonKohChangThaiCookingSchool?fref=ts We hebben in ongeveer vier uur onder begeleiding van kokkin Ya, de volgende gerechten gemaakt: rode, groene en massaman curry; normale spring rolls, verse spring rolls, bananen spring rolls, pad thai en chicken fried rice. Heel erg lekker en… INSPIRATIE! Mijn familie was blij dat ik zoveel inspiratie had opgedaan en dit  met hen wilde delen 😉  vandaar dat ze afgelopen zondag bij me kwamen eten. Dit was het resultaat! Thanks aan mijn zus Marloes voor de leuke foto’s 🙂

Afbeelding

Ik heb loempia’s met garnalen, chilisaus, gefrituurde kip met cashewnoten en pad thai gemaakt. Wil je zelf ook aan de slag? Hier vind je het recept voor loempia’s en bijhorende chilisaus.

Loempia’s

Het leuke aan loempia’s is dat je er volgens de Thai je ‘restjes’ vlees en groente in kunt verwerken. Iedere loempia mag dus anders gevuld worden. Ik heb voor garnalen met wortel en paprika gekozen. Voor ongeveer 20 middelgrote loempia’s heb je nodig:

  • 20 loempiavellen
  • 100 gram glasnoedels
  • 200 gram kleine garnalen of grote in stukjes
  • 1 ei
  • 75 gram wortelrasp (julienne)
  • een halve paprika
  • theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout (mag meer naar smaak)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • Zonnebloemolie (ik gok iets minder dan een halve liter)

To do: Haal de loempiavellen en garnalen uit de diepvries en laat ongeveer een half uur ontdooien. Week de glasnoedels een paar minuten in warm water tot ze zacht/eetbaar zijn en snij ze een paar keer door. Snij de paprika in kleine stukjes. Zet een wok op het vuur en verhit een 2 eetlepels zonnebloem- of wokolie. Bak de garnalen en paprika kort, voeg er de paprika, noedels, peper, zout, sojasaus een ei en op het laatst de wortel aan toe. Laat het mengsel even afkoelen voor je ermee aan de slag gaat. Maak een papje van 2 eetlepels en 100 ml water om de loempia’s dicht te kunnen plakken. Leg een loempiavel recht voor je op een schone en droge ondergrond. Schep ongeveer 2 eetlepels van je gebakken vulling op het vel, vouw eerst de vulling strak in. Vouw de zijkanten naar binnen als een soort envelop. Rol de loempia verder op en plak dicht met een klein beetje van het bloem/waterpapje.

2013-09-23 22.23.21

Chilisaus

Pas op! Hierna wil je geen chilisaus uit de supermarkt meer 😉 Ik heb de volgende ingrediënten en hoeveelheden gebruikt. Deze saus was redelijk zoet. Hoe meer peper, hoe meer pit. Hoe meer suiker, hoe zoeter!

  • 1,5 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml suiker (1 cup)
  • 3 eetlepels azijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 12 eetlepels water

Snijd de peper en knoflook heel fijn of eerst grof en dan fijn met de staafmixer. Kook alle ingrediënten in een klein pannetje een paar minuten in tot de suiker niet meer zichtbaar is. Na een tijdje heeft de saus de stroperige structuur die je kent van chilisaus. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s