Les 4: alles wat zwemt

Standaard

Les 4 stond in het teken van vis, vis en nog eens vis! En bearnaisesaus, maar da’s een lekker-bij-vis-classic natuurlijk. We hebben ook alle vissen zelf gefileerd. Heb jij dat ook, dat je vis snijden minder vervelend vindt dan vlees snijden? Ik vond het wel een leuk priegelwerkje, die vissen onder handen nemen en zorgen dat er een mooie filet overblijft. Niet makkelijk!  Dit stond op het menu:

  • Rode poon, gerookt in een rookoventje
  • Kabeljauwfilet, gebakken op de huid
  • Makreel, uit de stoomoven
  • Vissoep met tijgergarnalen
  • Bearnaisesaus

Ik ben helaas vergeten foto’s te maken van alle creaties, behalve de vissoep. De basisbouillon van de soep heeft de kok al voorbereid en hebben we lekkerder gemaakt door het visafval nog mee te laten koken. Nadat dit door een zeef is gehaald mochten wij de soep afmaken. Ik en mijn kookbuddy hebben dit gedaan door er tomatenblokjes, een scheutje cognac, creme fraiche en wat kookroom aan toe te voegen. Lekker soepje!

soep

Aanstaande woensdag is de laatste les helaas… Ik kijk ernaar uit want we gaan alleen maar desserts maken!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s