Les 5: de les waar ik al weken naar uit keek…

Standaard

…want in les 5 hebben we alleen maar desserts gemaakt! Ik vind het maken van desserts en zoetigheid altijd erg moeilijk maar de mensen die me kennen weten dat ik van zoet houd. In tegenstelling tot hartige gerechten, kun je niet echt op gevoel koken en als iets mislukt, kun je het bijna niet meer herstellen. Alles afmeten moet vrij precies en texturen zijn heel belangrijk. Een leuke uitdaging dus!

We hebben gemaakt:

  • cake
  • frambozenbavarois
  • chocolademousse
  • gemarineerde vijgen en ananas
  • tuilles (dunne koekjes)

Wat ik bij ieder gerecht moeilijk vindt maar wat ik nu een beetje begin door te krijgen, is het opmaken van gerechten. Eigenlijk moet je daar bij het koken al rekening mee houden. Snij je fruit in grote stukken of kleine? Hoe ga je de tuilles gebruiken op je bordje? Wat voor bord kies je? Spuit je de saus met een flesje in streepjes of mag het ook over je dessert heen stromen?

Links zie je hoe we de bavarois in halve bolletjes hebben gevormd, in een bakvorm. Deze ging de diepvries in, waarna het er als gladde halve bolletjes uit kwam. In het midden zie je mijn dessert, opgemaakt en wel. Rechts zie je het dessert zoals de kok het heeft opgemaakt, net wat spectaculairder 😉

les5.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s