Makkelijke ovenschotel met cajunkip & kikkererwtensnack

Standaard

Deze keer heb ik een makkelijke ovenschotel en een, volgens mij wel een verantwoorde, snack van kikkererwten voor jullie. De ovenschotel heb ik ‘zomaar’ gemaakt op een doordeweekse dag. Met herfstweer heb ik altijd meer zin in ovenschotels en lekkere geuren in huis, zoals die van een hete oven waar wat lekkers in staat :-). Voor de hartige taart wilde ik eigenlijk verse paprika en een courgette gebruiken, maar ik ben ook wel eens te lui om naar de supermarkt te gaan en de rest had ik nog in huis 😉

Makkelijke ovenschotel met cajunkip

Ingrediënten voor 2 porties

  • 5 plakjes hartige taart deeg voor een kleine ovenschotel
  • Een gegrilde paprika uit pot
  • Een kipfilet in blokjes
  • Ongeveer 150 gram uitgelekte spinazie
  • Handje pijnboompitten
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper, zout, cajunkruiden

Bak de kip gaar met wat kruiden, ik heb daar peper, zout en cajunkruiden voor gebruikt.  Leg het hartige taart deeg uit de vriezer om te ontdooien. Dep de paprika en spinazie droog met bijvoorbeeld keukenpapier of laat het goed uitlekken in een zeef. Je wilt geen vocht in je taart! Klop de eieren los met wat melk in een kom.  Bedek je ovenschaal met de plakjes deeg. Vul je schaal verder met de kip, spinazie en paprika. Je kunt laagjes maken, je kunt ook alles door elkaar gebruiken. Giet het melk/ei mengsel over je vulling. Beweeg de schaal nog even op en neer zodat je zeker weet dat het mengsel overal zit. Bak volgens de verpakking van  het deeg af, volgens mij ongeveer 45 minuten op 180 graden. Gooi 10 minuten voor het einde van de baktijd nog een handje pijnboompitten over de schotel en eventueel wat parmezaanse kaas.

oven.jpg

Kikkererwtensnack

Ik ben deze snack al vaak tegengekomen op Pinterest en andere kookblogs. Ik wilde weten of het echt zo makkelijk te maken was als dat ik las dus ik kocht een groot blik kikkererwten. Het is echt makkelijk en lekker! Zo maak je het.

Lek de kikkererwten goed uit en spreid ze uit over een bakblik bekleed met bakpapier. Ik heb 2 soorten gemaakt dus heb in het midden van de bakplaat wat ruimte over gelaten. Ik heb de ene helft met peper, zout en mexicaanse kruiden bestrooid. De mexicaanse kruiden zitten in zo’n grinder en komen van de Aldi maar de ingredienten zijn: peper, chili, paprika, gember, piment, mosterdzaad en citroenschillen). Sprenkel wat olijfolie zodat ze net een beetje glanzen. De andere helft heb ik gekruid met basilicumolie, peper, zout en komijn. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten. Het beste is om tussentijds te proeven en naar de kleur te kijken. Bij meer dan 20 minuten worden ze wat krokanter.

Ik denk dat je ze ook lekker kunt kruiden harissa kruiden (mix van chili, zout, knoflook, komijn, karwij, korianderzaad en munt) of marokkaanse ras-el-hanout!

kikkererwten.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s