10 Foodfacts

Standaard

10 leuke food facts en tips die ik heb geleerd! Ik heb ze zelf ondervonden, geleerd in de kookcursus of gelezen op andere kookblogs.

  1. Wijn die die je niet meer zou drinken, kun je gewoon gebruiken om mee te koken.lepel
  2. Ga je frituren in een pan? Je olie is heet genoeg is om te frituren als je een houten lepel in de olie zet en er belletjes naast de lepel ontstaan.lepel
  3. Zo test je of een ananas rijp is.lepel
  4. Is je zelfgemaakte tomatensaus te zuur? Voeg een beetje suiker toe. Nog beter is het om je tomatenpuree even goed te bakken/verhitten voor je hem afmaakt.lepel
  5. Heb je groenten over die je eigenlijk weg wilt gooien? Maak er soep van, daar zijn je groenten nog goed genoeg voor!lepel
  6. Heb je rijst over? Zonde om weg te gooien als je er ook dit mee kunt doen 🙂lepel
  7. Hou je van knoflook maar vind je de smaak vaak overheersen? Plet dan een teen knoflook, zorg dat die heel blijft. Voeg deze toe aan het eten en verwijder hem voor je het gerecht serveert. Zo komt de smaak wel vrij maar heb je niet af en toe ‘een hap knoflook’.lepel
  8. Heb je verse kruiden over? Snij ze fijn en vries ze zo snel mogelijk in. De kleur wordt wat minder maar ze zijn nog prima te gebruiken als smaakmaker. Wil je kruiden een paar dagen bewaren? Leg ze in licht bevochtigd keukenpapier in de koelkast.lepel
  9. Wist je dat je van bijvoorbeeld risotto minder nodig hebt om vol te zitten dan van pasta? Risotto neemt 5x zijn gewicht aan vocht op. Pasta, rijst, quinoa en couscous neemt ongeveer 2x zijn eigen vocht op.lepel
  10. Ijsblokjesvormen alleen geschikt voor het maken van ijsblokjes? Ik dacht van niet 🙂

Een gedachte over “10 Foodfacts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s