Saffraanrisotto met garnalen

Standaard

Als ik een ‘lekker niks’ zondag heb, is dat natuurlijk dé kans om in de keuken te staan. Of ik nou mensen te eten heb of ik alleen eet, ik vind het leuk om in de keuken te staan. Deze risotto heb ik op zondag gewoon voor mezelf alleen gemaakt. Je moet lief zijn voor jezelf soms 😉

c7706007d3e0d27d1b4a76892378a096

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram risottorijst met saffraan (Ik heb saffraanrisotto van Dille & Kamille gebruikt, maar je kunt ook gewone risotto nemen en saffraan toevoegen natuurlijk)
  • 1 liter groente/visbouillon (2 blokjes)
  • 200 gram grote garnalen (bijvoorbeeld tijger- of cocktailgarnalen)
  • half glas witte wijn
  • teentje knoflook, geperst
  • kleine ui, fijn gesneden
  • zwarte peper
  • gedroogde rode peper, ongeveer een theelepel

Zet een liter bouillon klaar. Zorg dat de garnalen gepeld zijn en bak kort in een scheutje olijfolie, breng op smaak met wat gedroogde rode peper. Bak de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie, laat even sudderen. Voeg de risottorijst toe en schep door tot alle korrels glanzen. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdwijnen. Voeg wat bouillon toe en wacht tot het vocht is opgenomen (op gemiddeld vuur). Blijf dit herhalen en blijf de risotto proeven tot je een zachte, smeuïge korrel proeft. Roer op het laatst de garnalen erdoor en breng op smaak met nog wat rode of zwarte peper.

Deze risotto is natuurlijk lekker van zichzelf, maar ik at er een supersimpele salade bij van rucolamelange, tomaat, komkommer, peper, zout en basilicumolie.

risottogarnalen

4 gedachtes over “Saffraanrisotto met garnalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s