Op de valreep: kruidnotenmuffins!

Standaard

Om de naam van mijn blog eer aan te doen, heeft Ellen ook nog eens wat gebakken… Voor bakken moet je een gelegenheid hebben vind ik. En die deed zich voor! Na een interne verhuizing en opruimactie op het werk kwam er een muffin-bakset naar boven. Mijn collega’s dachten dat ze mij daar wel blij mee konden maken, in ruil voor iets lekkers natuurlijk 😉 December was net begonnen, dus na een zondagmiddag bakken had ik een schaal voor kruidnotenmuffins en op maandag een stuk of 10 blije collega’s. Hier het recept voor als je last-minute nog aan de slag wilt. Het is echt een recept van niveau supereasy dus iedereen kan dit 🙂

  • 250 gram Bloem
  • 8 gram Bakpoeder
  • 125 gram Licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 snufje Zout
  • 2 stuks Eieren
  • 75 milliliter Zonnebloemolie
  • 150 milliliter Yoghurt
  • 150-200 gram Kruidnoten
  • 12 stuks Muffinvorm papiermuffinsvoor.jpg
  •  Muffinbakblik voor 12 muffins

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Men

g in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker, een snufje zout, de eieren, zonnebloemolie & yoghurt en roer met een lepel of de mixer door elkaar tot een glad geheel.

Spatel de kruidnoten door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins ongeveer 25 minuten gaar.

totaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s