Couscous met pompoen en geitenkaas

Standaard

Wat heb je nodig voor dit gemakkelijke recept?

Voor 2 personen:

  • ongeveer 200 gram couscous
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • halve pompoen
  • 1 paprika
  • ongeveer 8 geschrapte wortels
  • bakje cherrytomaten
  • Groot blik tomatenblokjes
  • 2 handjes studentenhaver
  • 7 kruidenpoeder of ras-el-hanout
  • theelepel kaneel

Snij de halve pompoen in parten en leg in een ovenschaal. Je hoeft hem niet te schillen, wel even schoon boenen met warm water. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de pompoen uit de oven, laat even afkoelen en snij in grove stukken.

Doe de couscous in een kom, en zet onder water met kokend water. Leg een bordje op de kom zodat de couscous niet afkoelt en het water opgenomen wordt. Roer na een paar minuten door met een vork en voeg de kaneel toe. Snijd de groenten in grove stukken. Bak de groenten in een koekenpan of wok met een beetje olie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een paar minuten sudderen. Voeg ook de 7 kruidenpoeder of ras el hanout toe. Ik zorg altijd dat de saus bedekt is met een dun laagje kruiden en roer de saus dan door, maar dit kun je naar smaak doen. Voeg nog wat peper en zout toe tot je de saus lekker vindt.

Schep wat couscous op het bord met een paar scheppen saus en maak af met wat gekruimelde geitenkaas en een handje studentenhaver. Ook lekker feta of geroosterde pijnboompitten.

couscous.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s