Instant vakantiegevoel, ook wel bekend als Spaanse Paëlla!

Standaard

Last van een winterdip? Niet meer als je deze paëlla hebt gegeten!

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties:

  • 250 gram paëllarijst (of risottorijst)
  • 200 gram kipfilet
  • halve chorizo worst
  • 2 paprika’s (geel en rood zijn mooi voor de kleur)
  • 250 gram diepvries doperwten
  • 1 ui
  • 1 liter bouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 buisje saffraan
  • 2 theelepels komijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zwarte peper
  • citroen
  • olijfolie

Zet alles van te voren klaar op het aanrecht, zo kun je gemakkelijk aan de slag. Snij de knoflook fijn of pers deze, snij de ui in kleine stukjes. Snij de kip in stukjes en de chorizo in plakjes en die weer in vieren. Snij de paprika’s in kleine stukjes. Zet 1 liter bouillon klaar. Ik heb groente bouillon gebruikt maar kippenbouillon is ook prima. Verhit een flinke scheut olijfolie (laagje onderin de pan) in een flinke pan. Bak de kip kort aan, voeg de ui en knoflook toe. Daarna de mag de chorizo en paprika erbij, bak even mee. Voeg de helft van de bouillon toe samen met de rijst, de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder, saffraan en een beetje peper. Roer door en laat inkoken tot de bouillon bijna verdampt is. Voeg de erwten en de laatste bouillon toe en wacht tot al het vocht is opgenomen. Vergeet niet te proeven en eventueel naar smaak nog kruiden toe te voegen. Serveer de citroen in plakjes bij het gerecht om er op het laatst en naar smaak aan toe te voegen.

paella bewerkt

Een gedachte over “Instant vakantiegevoel, ook wel bekend als Spaanse Paëlla!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s