Romige spinaziepasta met spekjes

Standaard

Dit noem ik nu comfort-food! Een makkelijk en lekker gerecht met maar een paar ingrediënten.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150-200 gram (eier)spaghetti
  • 200 gram spekjes
  • 1/2 kleine zak spinazie
  • bakje kastanjechampignons
  • spinazie-ricottasaus*
  • pijnboompitten
  • Peper/zout

* Ik weet niet zeker meer welke saus het was… Het is een romige (ricotta? spinazie?) saus met spinazie van de verse pasta-afdeling van Albert Heijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon roomsaus gebruiken, want spinazie zit toch al in het gerecht.

Hoe je het maakt is supereasy, je gooit wat lekkere ingredienten bij elkaar 😉 maar voor de zekerheid zal ik de volgorde nog even aangeven. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Bak de spekjes goed uit en giet het overtollige vet af. Snij de kastanjechampignons in kwarten en bak mee. Voeg de spinazie handje voor handje toe tot alles geslonken is. Rooster ondertussen in een aparte droge pan een handje pijnboompitten. Voeg de saus toe en roer erdoorheen, voeg eventueel wat peper en zout toe. Spaghetti op je bord, saus erover, pijnboompitten erbij en eet smakelijk! 🙂

BeFunky_2014-01-22 19.jpg

Een gedachte over “Romige spinaziepasta met spekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s