Quinoasalade met appel en manchego

Standaard

Een snelle salade met een paar ingrediënten die goed combineren! Hij smaakt een beetje winters door de noten en kaas, maar het is en blijft een salade. Prima gerecht om te maken nu de lente eraan komt!

Duur: 15 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram quinoa
  • 1 friszure appel
  • 50 gram gezouten amandelen
  • klein zakje veldsla
  • 100 gram manchegokaas
  • peper en zout

Voor de dressing: 1 tl dijonmosterd, 2 el appelcider azijn, 2 el olijfolie.

Bereid de quinoa volgens de verpakking. Snijd de appel horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Hak de amandelen grof. Snij de manchego in kleine blokjes. Meng in een grote kom de quinoa met de veldsla, amandelen, appel en manchego. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, 3 el olie en 3 el azijn en besprenkel de salade ermee. Kruid naar smaak met peper en zout. Ik maakte er bruine meergranenbroodjes bij met gezouten boter, parmaham en een paar gevulde pepertjes.

salademanchego.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s