Nieuw kookmagazine, nieuwe inspiratie! Ik heb sinds kort een abonnement op de Elle Eten en ik heb ook maar meteen alle boards op hun Pinterest-pagina gevolgd. Leuk magazine dus! Dit eenvoudige recept hieronder zorgde ervoor dat ik weer zin kreeg om wat nieuws te maken. Want foodie of niet, iedereen heeft wel eens een periode met minder inspiratie. Maar hier dus een lekker en snel recept! Ik heb het recept iets aangepast omdat ik kidneybonen lekkerder vind. Je kunt ook zwarte bonen gebruiken of deze weg laten en gehakt of stukjes kip toevoegen.
Duur: 20-30 minuten
Wat heb je nodig voor 2 porties?
- 300 gram aardappels (ongeveer 2 grote aardappels)
- klein blikje mais
- half blik kidneybonen
- 1 avocado
- 1/2 of hele rode peper
- 2 eieren
- 1 limoen
- 2 á 3 tl Cajun kruiden of Mexicaanse kruiden
- olijfolie
- eventueel crème fraîche, partjes limoen, tortillachips of salsa saus
Snij de aardappels in kleine blokjes, niet groter dan een dobbelsteen. Snij de peper in platte ringen, dan kun je ze mee bakken maar er later ook weer uit vissen als je niet van hele stukken peper houdt. Bak de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten in wat olie tot ze gaar zijn, voeg op het laatst de rode peper en de kruiden toe. Voeg dan de mais en bonen toe en warm deze op. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en bak 2 eieren. Snij de limoen in partjes. Schep het aardappelmengsel op je bord, leg het ei er bovenop en de avocado en limoenpartjes er naast. Ik at het zonder crème fraîche of salsa saus maar zou dat de volgende keer wel doen, lekker!