Zomercouscous

Standaard

Yes, de eerste zomerse dagen hebben we gehad! Dit recept heb ik vorig jaar eens gemaakt als bijgerecht voor een BBQ, en afgelopen week stond hij weer op het menu maar dan als avondeten. 

Duur: 15 minuten.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

(Eet je de salade als bijgerecht zijn dit de juiste verhoudingen, eet je het als hoofdgerecht is het lekker er wat meer feta (200 gram) en amandelen (2 handjes) in te doen.)

Rasp de schil van de sinaasappel en pers ‘m uit. Snij de abrikozen en komkommer in stukjes en de bosuitjes in ringen. Doe de abrikozen, de helft van de rasp, kaneel, couscous en een snufje zout in een schaal. Meng al roerend het sap, 250 ml kokend water en de olie toe. Laat een paar minuten staan, liefst afgedekt. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan, dit geeft ze meer smaak. Roer de couscous los met een vork en schep er de bosui, een ¾ van de koriander, feta en amandelen door. Breng op smaak met wat peper en zout. 

couscoussinaas.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s