Halloumi salade met gegrilde groenten

Standaard

Joehoe, hogere temperaturen betekent: meer salades eten! Als je een grillpan of contactgrill hebt is deze salade zo gemaakt. Ik denk dat je de kaas en groenten zelfs op de bbq zou kunnen grillen 🙂

Duur: 20 minuten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Klein bakje champignons
  • Courgette
  • Twee paprika’s
  • Kleine zak rucola
  • 200-250 gram halloumi kaas

Ik kocht de halloumi kaas voorverpakt bij Albert Heijn, maar ik weet niet of alle vestigingen het verkopen.

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

De bereidingswijze is super easy! Snij de courgette in dikke plakken, de paprika in grove repen, verwijder de steeltjes uit de champignons en grill alles. Voeg na het grillen wat peper en zout toe. Snij de halloumi in plakken van 0,5 tot 1 cm en bak ze goudbruin in een koekenpan met een beetje olijfolie. De kaas smaakt vrij zout maar voor extra smaak zou je griekse kruiden of oregano toe kunnen voegen.

Leg wat rucola op een bord, verdeel de groenten erover en daarna de kaas. Meng de dressing en giet er over heen. Lekker met een broodje besmeerd met hummus.

halloumi.jpg

3 gedachtes over “Halloumi salade met gegrilde groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s