Spoil yourself: chocoladecakejes met vloeibare binnenkant

Standaard

Deze cakejes stonden al lang op mijn to-do-list, maar wat zou het beste recept zijn? Ik besloot er maar gewoon een te proberen, uit een receptenboekje voor gerechten in ovenpannetjes. Ik heb het recept inmiddels twee keer gemaakt, dus ik vond het een succes 😉

Voorbereiding: 15 minuten + oventijd 10 – 12 minuten + afkoeltijd 20 minuten.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels bloem

Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet je pannetjes of ovenbestendige kommetjes alvast in met een beetje boter. Laat de roomboter met de chocolade smelten op laag vuur in een steelpannetje. Klop ondertussen met een mixer de eieren en de suiker luchtig (hoeft niet stijf, luchtig is genoeg). Zeef de bloem boven het beslag. Voeg vervolgens het chocoladebotermengsel toe en spatel er voorzichtig doorheen.

Verdeel het beslag over de 4 pannetjes en zet ze 10-12 minuten in de oven. Ik doe altijd 11 minuten en dan vind ik ze perfect. Je moet ze helaas nog 15-20 minuten voor je ze kunt eten :-).

chococakejes.jpg

BeFunky_57225e8a0ae559c9b8f3f6e0c9cec1f8.jpg

 

Een gedachte over “Spoil yourself: chocoladecakejes met vloeibare binnenkant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s