Home-made hummus

Standaard

Ik hou van hummus! Of houmous of hoemoes, ik ben er nog niet uit hoe je het schrijft… Ik heb een paar kant en klare favorieten (Houmous Arabia van Sabra en Hoemoes met rode biet van Maza), maar ik heb ‘m ook een keer met succes zelf gemaakt. Hier het recept.

Wat heb je nodig? (dit is een flinke portie, je kunt de ingrediënten ook halveren natuurlijk)

  • Groot blik kikkererwten, uitgelekt
  • 100 ml tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 scheutjes olijfolie (liefst extra vergine)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • het sap van 1 citroen

Hoe maak je het? Heel makkelijk: alles in de staafmixer/keukenmachine tot je een redelijk gladde massa hebt, klaar! Proef even je ‘m lekker vindt, iedereen heeft een andere smaak en er is geen hummus recept hetzelfde!

Lekker met pitabrood, naanbrood, rauwe groenten, falafel of gewoon onder je kaas of kipfilet op je hollandse bruine boterham.

hummusBron: http://mlkshk.com/p/56BN

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s