Salade met gepocheerde citroenkip, mozzarella, rucola, munt en tomaat

Standaard

 

book cover

Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendin dit boek van Donna Hay: Fresh and Light. Ik begon de volgende dag direct met bladeren en post-its plakken bij gerechten die ik graag wilde gaan maken. Het werden heel wat post its, dus dat is een goed teken ;-). Het fijne aan dit boek is dat alles gerechten die erin staan, geschikt zijn voor balansdagen (of gewoon heel gezonde eters natuurlijk). Zowel voor ontbijt, lunch, avondeten als desserts en snacks. Er zitten ook veel basisrecepten in voor bijvoorbeeld frittata, ontbijtmuffins, soepen, dressings en andere smaakmakers.

De Nederlandse versie is te koop op bol.com voor 29,99. Klik op de afbeelding voor de link!

Het eerste gerecht dat ik maak is een salade met citroenkip, tomaten, rucola, munt en mozzarella. Ik heb het iets aangepast, maar één soort tomaten in plaats van in 3 kleuren en ik had geen tijm in huis. Ik vind het een erg lekker en licht gerecht! Doordat er aardig wat kip en natuurlijk mozzarella in zit, is het toch vullend genoeg.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 2 kipfilets
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • zwarte peper (liefst korrels, uit de molen kan ook)
  • 1 citroen
  • 4 tomaten (roma of trostomaten)
  • 1 bol mozzarella
  • kleine zak rucola
  • paar blaadjes munt
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout

De citroen heb je nodig voor zowel de kip als de dressing, dus het is handig de schil alvast even te raspen. Snij de citroen door midden, van de ene helft snij je plakjes en de andere helft pers je uit.

Zet de bouillon op met de plakjes citroen en peper erin, laat even koken. Voeg de kipfilets toe en laat 3-5 minuten koken. Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 minuten staan met de deksel erop.

Snij de tomaten in plakjes, scheur de mozzarella in stukjes, snij de munt fijn. Leg deze ingrediënten alvast op het bord. Maak de dressing door de olijfolie, citroenrasp,citroensap, suiker en zeezout te mengen. Leg de kip en rucola erbij op het bord en maak het af met de dressing.

salade.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s