Turkse pizza

Standaard

Ik heb al zó vaak recepten voor zelfgemaakte turkse pizza voorbij zien komen, dat ik het nu ook eens zelf wilde maken! Ik heb het ook wel eens bij zo’n kraam gegeten, maar dit is écht lekkerder 🙂

Nodig voor 2 personen:

  • 4 kleine wraps (of 2 grote natuurlijk)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 uitje
  • 1 paprika
  • 2 á 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • Gemengde sla of ijsbergsla
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • sambal oelek
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 200 ml yoghurt
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het uitje en de paprika in kleine stukjes. Fruit het uitje in wat olijfolie en bak de kruiden (uit het eerste ingrediënten-rijtje) even mee voor extra smaak. Voeg het gehakt toe en vervolgens de paprika. Als het gehakt bijna klaar is voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit nog een paar minuten mee. Leg de wraps op een ovenbakplaat en bedek met het gehaktmengsel. Zet de wraps nog 8-10 minuten in de oven.

Ondertussen snijd je de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Meng de yoghurt met de tahin, peterselie, knoflook en voeg peper en zout naar smaak toe. Als de wraps uit de oven komen leg je er wat sla, tomaat en komkommer op en voeg wat van de saus toe. Voor mij hoort bij turkse pizza ook een pittig smaakje, dus de liefhebbers kunnen wat sambal toevoegen.

turksepizza.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s