Ontbijtkoek (suikervrij)

Standaard

Met een plakje ontbijtkoek als tussendoortje is op zich niet veel mis. Stiekem zit er wel veel suiker in, dus in mijn poging minder suiker te willen eten, heb ik zelf een ontbijtkoek zonder suiker gebakken. Nouja, er zit wel honing en appelstroop in maar dat beïnvloedt je suikerspiegel wat minder sterk geloof ik. Ik heb me laten inspireren door verschillende recepten. De smaak is heerlijk! Hij is gelukkig niet droog maar wel wat kruimelig, dus de volgende keer ga ik misschien toch wat meer honing toevoegen. Als iemand nog tips heeft hoor ik het graag 🙂 !

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel (of gewoon 250 gram speltmeel, boekweitmeel of roggemeel kan trouwens ook)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 200 ml melk
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Cakeblik

Hoe maak je het? Dit is echt simpel ;-). Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het ei, de appelstroop, honing, koekkruiden en melk in een beslagkom door elkaar. Zeef de roggemeel en amandelmeel (kan misschien niet door de zeef, dan los toevoegen) boven de beslagkom. Roer goed door en giet in het cakeblik. Bak de ontbijtkoek in 45 minuten gaar.

ontbijtkoek.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s