Kokos-kerrie vis met mango

Standaard

Ik hou van zoetigheid, zelfs in warme gerechten! Vandaar dat de mango op mijn fruitschaal in dit gerecht is verdwenen ;-). Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • 200 gram koolvis (of andere witvis zoals kabeljauw)
  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • 1 mango
  • 250 gram tuinerwtjes
  • 1 sjalot
  • klein pakje kokosmelk
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • peper en zout

Snij de vis en de mango in stukjes en snipper de sjalot. Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg wat olie toe in de pan, bak de sjalot hierin en voeg de kerrie en gember toe. Bak vervolgens de vis kort mee, kruid met een beetje peper en zout. Voeg de erwtjes en kokosmelk toe en laat zeker 10 minuten sudderen tot het wat indikt. Voeg net voor het opdienen de mangostukjes toe.

kerrievis.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s