Kruidige frittata met geitenkaas

Standaard

Nog een recept(je) uit het boek ‘Fresh & Light’ van Donna Hay! Ik ben dol op komijn én geitenkaas en dit blijkt nog een supergoede combi te zijn ook. Deze frittata (of gewoon omelet 😉 ) kun je als lunch eten maar ook als simpele avondmaaltijd. Ik voegde nog een puntpaprika toe voor extra groente.

Wat heb je nodig voor één portie?

  • 2 eieren
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte wortel
  • +/- 50 gram geitenkaas (zachte of harde, net wat je lekker vindt)
  • 1 puntpaprika
  • scheutje melk
  • olijfolie

Klop de eieren met de melk en wat peper en zout. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de komijn en chilivlokken mee. Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee tot het vocht eruit verdampt is. Overgiet dit met het eimengsel en verdeel de geitenkaas erover, draai het vuur tot de laagste of een na laagste stand en bak het ei tot het gestold is. Snij ondertussen een puntpaprika in ringen en serveer erop.

frittatadonnahay.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s