Zoete aardappel-wortel soep

Standaard

Zoete aardappel… ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan vind. Ik heb er laatst een stamppotje mee gemaakt, maar die heeft dit blog niet gehaald ;-). Het volgende soeprecept beviel me erg goed, hier komt de zoete aardappel goed tot zijn recht. De wortel en aardappel zijn zoet, maar door het toevoegen van de paprika en komijn overheerst de zoetigheid niet meer. Een lekker herfstig soepje!

Nodig voor 4 kommen:

  • 1 zoete aardappel
  • 500 gram geschrapte wortelen
  • rode en gele paprika
  • 2 theelepels komijn
  • 1 sjalot of rode ui
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 1,5 liter groentebouillon
  • olijfolie

Zo maak je het!

Schil de aardappel en snijd deze in plakken van maximaal 1 centimeter dik. Snijd de wortels ook in stukken. Snipper het uitje en de knoflook, snij de paprika en bak deze aan in wat olijfolie. Bak op het laatst de helft van de komijn mee voor extra smaak. Voeg 1,5 liter water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat de aardappel en wortel minimaal 15 minuten koken, tot ze zacht zijn (pletbaar met een vork). Haal de pan van het vuur en gebruik de staafmixer of blender om alles tot één gladde massa te maken. Verwarm de soep nogmaals, voeg meer komijn en peper en zout toe naar smaak.

zoeteaardappelsoep.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s