Orechiette met broccoli & kipfilet uit de oven

Standaard

Begin december was ik een lang weekend op bezoek bij een vriendin in Italië die daar net naartoe verhuisd is. Een weekend vol met lekker (en veel 😉 ) eten.

italia.jpg

Ik kreeg o.a. orechiette met broccoletti voorgeschoteld, een super lekkere pasta, maar brocoletti ben ik hier helaas nog niet tegengekomen. De orechiette kocht ik in Italië, dus probeerde ik enigszins na te maken wat ik in Italië heb gegeten. Ik weet niet hoe goed het in Nederland verkrijgbaar is, je kunt het natuurlijk ook met andere pasta maken.

Wat heb je nodig? (2 á 3 porties)

  • 200 gram pasta (orechiette)
  • 1 broccoli
  • 2 tomaten
  • 1 grote kipfilet, gehalveerd
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 2 geperste of fijngesneden tenen knoflook
  • theelepel chilipeper
  • 2 theelepels komijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook 5 minuten. Kook de pasta in het vocht van de broccoli en wat zout, volgens de verpakking. Leg de kipfilet in een ovenschaal en beleg met plakjes mozzarella, tomaat en een lepel pesto. Bak de kip in de oven tot deze gaar is, afhankelijk van de dikte is dit in 15-25 minuten.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook, komijn en chili kort aan. Voeg de broccoli toe en bak een paar minuten mee. Voeg op het laatst de pasta toe en nog wat extra olijfolie. Serveer de pasta samen met de kip uit de oven.

orechiette.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s