Brietaart met broccoli & walnoten

Standaard

Ik houd van hartige taarten en ik houd van alle ingrediënten die in deze taart zitten. Ik vond het dus wel een succes, vandaar dat ik het recept deel! 🙂

Wat heb je nodig voor één taartje? (Ongeveer 2 porties)

  • 4 á 5 plakken hartige taartdeeg
  • 1 stuk brie
  • handje walnoten
  • 1 kleine broccoli
  • 3 eieren
  • bessenjam*
  • peper en zout
  • taartvorm (ik gebruikte deze, een vorm van 24 cm)
  • Olie om in te vetten

* ik gebruikte de lingonberry jam van Ikea, je kunt ook een jam met cranberry’s of bosvruchten gebruiken.

Haal het hartige taartdeeg een kwartiertje voor je begint uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ongeveer 5 minuten. Vet de taartvorm lichtjes in met olie of boter en bedek de vorm met de plakjes. Roer de eieren los met wat peper en zout. Leg de broccoli verspreid over de vorm, giet het ei-mengsel erover. Strooi de walnoten erover, snijd de brie in plakken en maak de taart hiermee af. Bak de taart tot deze mooi goudbruin is en de brie gesmolten is, ongeveer 20 minuten. Doe ondertussen wat jam in een pannetje met een scheutje water en verhit deze enkele minuten. Deze schenk je over de taart als hij uit de oven komt. Lekker met een eenvoudige salade erbij.

brietaart.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s