Wat hebben een studentenkeuken, naanbrood, Den Bosch en koken zonder pakjes met elkaar te maken?

Standaard

Nou? Al die woorden vatten deze leuke week samen!

Dinsdag ging ik met een vriendin een hapje eten bij Sitio in Den Bosch, een restaurant dat bekend staat om zijn steak & pasta, maar ze serveren er ook salades, plateaus hapjes in verschillende thema’s en ik neem me bij deze voor om de volgende keer echt die Winterscroppino te bestellen (prosecco, stoofperenijs en vodka). Ik ben niet zo’n grote vleeseter maar bestelde de spies Sitio, want gelukkig kun je kiezen voor een kleinere spies. Ik kan de sfeer in het restaurant niet zo goed omschrijven, dus kijk hier  even rond, maar ik kom er graag nog een keer terug!

Donderdag volgde ik weer een kookworkshop bij Jacky van Starlicious Food, waar ik eerder al mega enthousiast werd van haar Libanese kookworkshop. Het thema was nu Authentiek Indiaas. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook gewoon heel erg geniet van de niet-meer-zo-authentieke kip tandoori, lamb passanda of prawn massala. Maar Jacky heeft een tijd in India gewoond en kan daarom als geen ander ons veel vertellen en leren over de authentieke Indiase keuken. Zo kwam er een Chana Chaat Salade op tafel; punjabi kruidige kip met granaatappel; paneer curry met tomaat, venkel en gember; auberginecurry, dahl van moonglinzen en natuurlijk (citroen)rijst, papadum en naanbrood. Met een groep van 14 mensen was de eettafel snel vol met borden en schalen maar gelukkig ook zo weer leeg. Ik heb weer veel nieuws geleerd, geproefd en mijn familie heeft zichzelf naar aanleiding van onderstaande foto’s alweer uitgenodigd als proefkonijnen aan mijn eettafel 😉

De volgende workshops op de agenda zijn Siciliaans, Lentekeuken en Maleisisch. Heeft mijn enthousiasme je al aangestoken om je ook een keer aan te melden? 🙂

Collage 2015-01-22 23_07_51

Vrijdag kwam er een vriendin koken & eten die al heel goed op weg is met het minder-uit-pakjes koken en nieuwe dingen leren eten. Omdat ze het soms nog lastig vindt nieuwe recepten en ingrediënten te proberen nodigde ik haar uit voor een avondje koken thuis. Het werd verse groentesoep, risotto met kastanjechampignons en kip omwikkeld met serranoham uit de oven! Goed begin van het weekend.

Ik sloot de week af in de studentenkeuken van een van de meiden uit de eetclub. Dat het menu deze keer klaar was gemaakt in een studentenkeuken was niets van te merken! We begonnen met een bietensoep met appel, daarna een amuse van leverpastei in pancetta met sjalotjes en cranberry’s, toen gevulde courgettes met een torentje rijst, hemelse modder met bosvruchten, een glaasje dessertwijn en als dat nog niet genoeg was sloten we af met Turkse appelthee en zoetigheid. Weer een gezellige avond met veel gerechten die ik zeker zelf ook nog eens wil maken!

Wat ik deze week doen? Nagenieten van afgelopen week en een keertje extra sporten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s