Bietensalade met geitenkaas, linzen en rucola

Standaard

De combinatie van rode bietjes en geitenkaas of feta had ik al vaak voorbij zien komen op andere blogs. Toen ik na een weekje wintersport met veel hamburgers, pizza, pasta, stokbrood en chocoladebroodjes thuis kwam, had ik wel weer zin in iets voedzaams en vegetarisch 😉 dus tijd voor een gerecht met bietjes en geitenkaas, maar ook linzen, rucola en balsamico dressing. De ene portie at ik met geitenkaas, de andere met feta. Ik ben er nog niet helemaal uit wat mijn voorkeur heeft, maar ik denk dat ik de versie met feta het lekkerst vond!

Nodig voor 2 porties/personen:

  • Vacuümverpakte bietjes, 3 a 4 stuks
  • Middelgroot blik linzen
  • 2 rolletjes geitenkaas of een pakje feta
  • Zakje rucola
  • +/- 4-6 eetlepels balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Evt. suiker

Zo maak je het:

Dit is er één in de categorie: supersnel klaar! Leg de rucola op een bord, schep er wat linzen overheen. Snij de bietjes in plakken en verspreid over het bord. Kruimel de geitenkaas of feta eroverheen. Als je van het zurige van balsamico azijn houdt kun je dit er direct overheen sprenkelen. Hou je iets meer van zoet, kook dan de balsamico azijn even in met een beetje suiker tot een licht-stroperige substantie en gebruik dit als dressing. Maak af met een beetje peper en zout.

bietensalade.jpg

Een gedachte over “Bietensalade met geitenkaas, linzen en rucola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s