Citroenpasta met kabeljauw

Standaard

Deze pasta doet me denken aan de zomer! Een makkelijk en lekker recept, vanwege het kleine aantal ingrediënten die goed bij elkaar passen.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of farfalle*)
  • klein bekertje crème fraîche
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 flinke broccoli
  • koffielepel dijon mosterd
  • sap en rasp van kleine citroen
  • bouillonblokje
  • peper en zout

* Ik gebruikte orechiette, maar dat vind je niet in iedere supermarkt.

Zo maak je het!

Kook de pasta volgens de verpakking en met een bouillonblokje. Snij de broccoli in roosjes en kook of stoom 5-10 minuten, net wat je lekker vindt. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Dep de kabeljauw droog, bestrooi aan beide kanten met peper en zout en bak in de koekenpan met een klontje boter in ongeveer 8 minuten. Probeer de vis maar één keer om te draaien. Als de pasta klaar is roer je er de mosterd, citroensap, citroenrasp, crème fraîche en wat peper en zout naar smaak doorheen. Je kunt de vis en broccoli er bovenop leggen of door de pasta mengen.

citroenkabeljauw.jpg

3 gedachtes over “Citroenpasta met kabeljauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s