Tortelloni met artisjokharten

Standaard

Artisjokken, ik heb het altijd een bijzondere groente gevonden… Tot ik er een paar op mijn pizza had liggen tijdens een stevige wintersport-lunch in Oostenrijk. Eigenlijk heel lekker, die artisjokken! Ik kocht bij thuiskomst snel een blik artisjokharten, googelde wat je er allemaal mee kunt en bedacht er dit recept mee.

Nodig voor 2 porties:

  • Tortelloni (AH) met spinazie & ricotta
  • Blik tomatenblokjes
  • Blik artisjokharten
  • Bakje champignons
  • Uitje
  • 5 zongedroogde tomaten
  • Pijnboompitten
  • 1 el Peterselie
  • 2 tl Komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het!

Snij het uitje in ringen, de champignons in plakjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken en spoel ze af. Ik spoelde ze niet af en vond ze een tikkeltje zuur, dus ik hoop dat dit helpt :-).

Kook de pasta volgens de verpakking. Bak de ui en champignons aan in een beetje olijfolie en voeg de komijn toe. Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaten toe en kruid met de peterselie, peper en zout. Laat even sudderen op middelhoog vuur. Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan. Voeg op het laatst de hele artisjokharten toe en laat nog 5 minuten sudderen. Serveer de pasta, de saus erop en pijnboompitten erover heen.

tortelloniv2

Een gedachte over “Tortelloni met artisjokharten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s