Roze quiche met feta, rode ui en walnoten

Standaard

Wat maakt een gerecht roze? Rode bietjes! Ik had nog een bakje ‘Maza hoemoes met rode bieten‘ staan. Dus bij gebrek aan echte bietjes verwerkte ik dit in een quiche. Ongebakken heeft deze een mooi roze kleurtje… Ik heb al eerder bietjes succesvol gecombineerd met feta (kijk hier voor de salade met bietjes en feta/geitenkaas) dus ik dacht, dat kan ik nog wel eens proberen, deze keer in een quiche dus.

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje bieten hoemoes (hummus)
  • pakje feta
  • 1 grote rode ui
  • 5 plakken hartige taart deeg
  • 2 handjes walnoten
  • 3 a 4 eieren
  • olijfolie
  • peper en zout

Verder: ronde bakvorm.

Zo maak je het!

Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie en laat de hartige taartplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de hoemoes met de eieren en wat peper en zout. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en giet het ei-hoemoesmengsel erin. Snij de rode ui in ringen, verkruimel de feta en breek de walnoten in stukjes. Duw alle ingrediënten zachtjes in het ei-hoemoes mengsel en hij is klaar voor de oven.

Als je net als ik een lage taart hebt gemaakt is deze in 35 minuten gaar! Lekker met wat salade erbij.

rozequiche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s