Herfstmenu 2/3: Paddenstoelenrisotto met lamsrack

Standaard

Voor deze risotto volgde ik een recept van Jamie Oliver. Hij heeft een recept voor klassieke risotto bianco en een recept voor risotto ai funghi e prezzemolo.

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 1 liter bouillon (liefst champignon of groente)
  • Olijfolie
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 350-400 gram risotto rijst
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 bakje shii-take
  • 1 bakje champignons
  • Klein bosje verse peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde of handje verse tijm
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • Lamsrack (2 koteletjes per persoon)

Zet de bouillon alvast klaar. Snij alle paddenstoelen in grove stukken en leg ze in een ovenschaal, bestrooi met tijm, peper, zout en een klein scheutje olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de paddenstoelen mix gedurende 8 minuten. Roer tussentijds een keer door. Haal ongeveer een kwart van de paddenstoelen uit de schaal en snij deze in kleine stukjes voor door de risotto. Hou de rest van de paddenstoelen warm in een geopende oven of onder aluminiumfolie.

Snij de uien en pers de knoflook, bak aan in flink wat olijfolie in de pan. Bak de rijst even mee en voeg vervolgens een scheut bouillon en de wijn toe. Laat de rijst de bouillon opnemen, roer af en toe door. Herhaal het toevoegen van de bouillon tot de rijst zacht en smeuïg is. Snipper de peterselie en voeg op het laatst toe met de fijngesneden paddenstoelen. Maak af met een beetje peper, geraspte parmezaanse kaas en het sap van een halve citroen. Serveer de geroosterde paddenstoelen over de risotto heen.

De lamskoteletten heb ik simpel gehouden. Even kruiden met peper en zout en bakken in roomboter of olijfolie in de pan gedurende 3 minuten aan iedere kant.

herfstrisotto

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s