Pittige kip, kokosrijst en sesam-wokgroente

Standaard

Hi allemaal, daar ben ik weer! Ik miste het bloggen de afgelopen periode – kookte ondertussen wel lekkere nieuwe dingen – dus heb ik tijd gemaakt om weer een blog te schrijven. Wat heb je nodig voor deze pittige kip, kokosrijst en lekkere groenten? Dit gerecht is een beetje van Ellen en een beetje van Bas, mijn charmante sous-chef sinds een tijdje ;-).

Voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 2 el sambal
  • 2 el ketjap
  • 200 gram pandanrijst
  • Kokosmelk of rasp
  • Stronk paksoi
  • Bakje kastanjechampignons
  • 1 a 2 eetlepels sesamolie

Zo maak je het!

Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze minimaal een half uurtje in de sambal en ketjap. Snij de champignons in kwarten en de paksoi (gewassen) in stukjes. Hou de bladeren apart van de harde stengels. Kook de rijst volgens de verpakking. Vervang een deel van het water door kokosmelk of kook het gewoon en roer er na het afgieten een paar eetlepels kokos doorheen. Vergeet niet de rijst even te laten staan voor je deze opdient. Wok ondertussen de kip gaar, gebruik de marinade ook gewoon. Wok in een andere pan eerst met een scheutje sesamolie de champignons 5 minuten, voeg dan de harde stukjes paksoi toe en op het laatst pas de bladeren. Strooi eventueel nog wat (gerookte zwarte of gewone) sesamzaadjes over de rijst. Eet smakelijk!

pittigekip

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s