Romige rigatoni met serranoham, spinazie en tijm

Standaard

Pasta… iets dat ik kan blijven eten, altijd wel zin in heb en dus graag nieuwe combinaties mee bedenk. Het is zo makkelijk: pasta, paar lekkere ingrediënten erbij, scheutje room en kruiden en klaar ben je! Ik vond dit wel een succesvolle combinatie, jij ook?

Nodig voor 2 personen:

  • 200 gram rigatoni (ronde pasta, lijkt op penne)
  • 350 gram spinazie
  • 1 paprika
  • Klein bakje cherrytomaten
  • 150 gram serranoham
  • 100 ml room
  • Handje pijnboompitten
  • 2 tl tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zorg dat de spinazie gewassen klaar staat, de paprika gesneden is en de ham in reepjes klaar ligt. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze apart. Kook de pasta volgens de verpakking. Wok de spinazie in een pan met een beetje olijfolie, voeg daarna de paprika en ham toe en bak even mee. Voeg tijm, peper en zout en een scheutje room toe en roer goed door. Giet de pasta af en roer door de pan met de rest van de ingrediënten. Strooi de pijnboompitten eroverheen op het bord. Happy food!

pastaserranoham

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s