Kok voor een dag!

Standaard

Ik heb geen officiële bucketlist, een lijstje van to do’s die ik voor het einde van mijn leven gedaan wil hebben… (zo over een jaar of 100 😉 ) Maar toen ik met mijn eetclub voor één dag gastkok kon worden in een écht restaurant, voelde  dat wel als een gebeurtenis om af te strepen!

De voorbereidingen begonnen op een zaterdag in maart: het samenstellen van het menu met de chef van Het Cruydenhuisch in Eindhoven. We besloten om een voorjaarsmenu te maken, met eigen ‘best of the eetclub’ gerechten en nieuwe gerechten, maar allemaal met een voorjaars en/of moderne twist. Het werd een 5-gangen menu voor maar 22,50 euro! De avond vond plaats op zaterdag 23 april.

Het Cruydenhuisch is een wijkrestaurant in Stratum (Eindhoven) met een wisselend 3-gangenkeuzemenu, voor maar 15 euro. Maandelijks is er een gastkok die een eigen menu kookt. Kijk hier eens naar de menukaart, ik ga er zeker nog eens eten!

Het-Cruydenhuisch-Beeldmerk-DEF-300x118

Om 12.00u werden we verwacht bij het Cruydenhuisch door chef Mohamed Kaddouri. Met een kop koffie erbij verdeelden we de taken en recepten voor vandaag. Daarna volop aan de slag! O.a. 13 komkommers in kleine stukjes, een kilo parmezaan raspen, bossen peterselie hakken, een krat spinazie fijn snijden, deeg voor 400+ stuks gnocchi maken en rollen, 40 tomaten ontvellen, 30 paprika’s grillen, bakken vol lamsrack bedekken met kruidenkorst en niet te vergeten… 5 soorten friandises bakken voor 60 gasten…!

Gelukkig had Mohamed al een aantal dingen voorbereid en hadden we hulp van twee vaste medewerkers in de keuken. Gelukkig wist ik al dat in de horeca werken fysiek zwaar is, maar ik voelde de dag erna wel dat dit voor mij weer even geleden was ;-). En ik heb veel bier getapt, wijn geschonken, bitterballen geserveerd en koffie gezet kan ik je vertellen… maar koken voor 60 gasten was nieuw voor mij. Wel een superleuke ervaring! Wat bleek, de eetclub kan niet alleen los van elkaar heerlijk koken, maar ook als team een heel menu op tafel krijgen. En we hebben elkaar weer wat beter leren kennen :-). We hebben van 12.00u tot 21.30u hard gewerkt met een mooi resultaat! Wel hard werken met een gouden randje, na het opmaken van de laatste gerechten mochten we bij familie en vrienden aanschuiven voor een drankje.

Het menu!

Asperge-amuse met serranoham, aardappelsalade, doperwtenpuree en basilicumolie

amuseasperge

Risottobal (met mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaten) met citroenmosterd

risottobal

Gazpacho, met een ciabatta en zwarte olijventapenade

gazpacho

Lamsrack met een kruidenkorst, gnocchi, doperwten, rauwe spinazie en muntpesto

lamsrackgnocchi

Multivitaminen: groene ijstheegelei met verschillende soorten fruit en vanille-ijs

multivitamine

Friandises: mini-cheesecake, caramello’s, noten-rozijnenrotsjes, amandelkoekjes en churro’s met witte chocolade & discodip

friandises

Wij vonden het een succes! Volgend jaar weer??

eetclub

[Dank aan (familie van) alle eetclubladies voor de foto’s!]

Een gedachte over “Kok voor een dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s