Feestweekend met Chef’s Table…

Standaard

Afgelopen maandag 11 juli was ik jarig! Ik werd 30, dus ik en mijn vriend(en) vonden dat dit feestelijke feit niet ongemerkt voorbij kon gaan, het werd een super feestelijk weekend. Het begon vrijdag al met een heel spectaculair verrassingscadeau van mijn vriend: een Chef’s Table bij Restaurant De Lindehof in Nuenen. Op zaterdag gaf ik thuis een feestje met taarten en hapjes van Sanne’s Creations. Heerlijk!

Wat is een Chef’s Table? Een tafeltje in of uitkijkend op de keuken, waarbij je de specialiteiten van de chef geserveerd krijgt. Er is maar één chef’s table per restaurant beschikbaar, voor 2 personen.

Wij zaten dus letterlijk IN de keuken te eten! Alle koks werkten snel, zorgvuldig en waren altijd gefocust. Met een bescheiden glimlach kwamen ze met veel plezier vertellen welk gerecht ze aan je serveerden. Heel leuke sfeer! Omdat het in de keuken natuurlijk warm is, konden we af en toe een frisse neus halen, even door de achterdeur naar buiten :-).

De chef kok, Soenil Bahadoer, verwelkomde ons en serveerde ons ook regelmatig zelf een gerecht. Hij is geboren in Suriname en die achtergrond neemt hij mee zijn keuken in. Ik hou zelf meer van wereldse gerechten dan de klassieke Franse keuken, dus dat was echt een feestje!!! We kregen een 8 gangen menu dat begon met verschillende amuses, en daarna een aantal specialiteiten van de chef en een aantal gerechten van de kaart. Je raakt dus zo de tel kwijt… Hieronder een indruk van de sfeer en een van de twee (!) desserts. Je zit op zo’n plek natuurlijk niet steeds met je camera in de aanslag, er is zoveel te zien, ruiken en proeven! Eten in een sterrenrestaurant is al heel bijzonder, maar eten in de keuken van een sterrenrestaurant heb ik geen woorden voor! Zie mijn stralende lach 😉

Lindehof

De koffie dronken we wel in het restaurant (moet je ook even gezien hebben 😉 ) en na een bedankje aan de keuken liepen we enorm gelukkig weer naar buiten. Als klapper op de vuurpijl kreeg ik een zelfgemaakt taartje mee naar huis, vanwege mijn verjaardag. Hoe gaaf is dat!?

lindehof taartje

TV tip
Soenil tipte ons nog een nieuw TV programma waar hij aan deel heeft genomen: Chef in je oor. Een superleuk programma waarin 2 teams van ieder een sterrenchef en BNer in de keuken aan de slag gaan, en strijden voor de winst. Hier vind je de aflevering met Soenil (team met Martijn Krabbé), maar er zijn ook al afleveringen met andere chef’s en BNers te bekijken.

Een gedachte over “Feestweekend met Chef’s Table…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s