Biefstuksalade met mango

Standaard

Yes, het is zomer! (voor Nederlandse begrippen dan…) Vandaar dat ik deze zomers uitziende en super lekkere salade maakte.

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • 2 goede biefstukjes
  • 1 rijpe mango
  • 1 zak veldsla
  • 2 handjes (1/2 zak) cashewnoten
  • 1 bosje radijsjes
  • 3 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • peper en zout
  • Voor de dressing: sap van 1 limoen, 2 el sojasaus, 2 el bruine suiker of honing.

Hoe maak je het?

Voor medium biefstuk bak je de biefstukjes in een klont boter aan beide kanten aan, ongeveer 2 a 3 minuten per kant. Strooi er een beetje zwarte peper en zout overheen. Leg ze op een stuk aluminiumfolie en vouw deze goed dicht. Laat na garen tot je de salade voorbereid hebt.

Snij de mango in blokjes, de tomaten in partjes, de radijsjes en de komkommer in plakjes en rooster de cashewnoten evt. voor meer smaak. Maak de dressing, proef tussendoor of hij lekker is. De een houdt wat meer van de zoutige sojasmaak, de ander meer van zoet van de suiker of zuur van de limoen. Leg wat veldsla op de borden. Verdeel alle groenten en de mango er overheen. Haal de biefstuk uit de aluminiumfolie en snij deze met een scherp mes in dunne plakken. Leg op de salade. Maak af met de cashewnoten en de dressing.

biefstuksalade

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s