Koude avocadosoep met gamba’s

Standaard

Dit gerecht stond de laatste keer dat ik kookte voor de eetclub ook op het menu! Een zomerse soep met een wat vreemd kleurtje 😉 maar lekker fris en anders doordat het een koude soep is.

Wat heb je nodig voor 6 porties?

  • 2 stronken prei
  • 2 tenen knoflook
  • 4 theelepels gemalen komijn
  • 1.2 liter groentenbouillon
  • een bosje verse koriander
  • 3 rijpe avocado’s
  • blik tomatenblokjes
  • 1 limoen
  • minimaal 18 gamba’s/flinke garnalen
  • halve rode peper (of wat gemalen rode peper)
  • flinke scheut kookroom (50-100 ml)
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het!

Snij de prei in ringen, de knoflook in kleine stukjes en de koriander fijn. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan, laat de knoflook en prei erin bakken. Voeg wat water toe en laat alles 15 minuten sudderen. Voeg de komijn toe, blijf goed doorroeren. Voeg de bouillon toe en de helft van de koriander en laat nog 15 min sudderen. Laat de soep goed afkoelen.

Schil de avocado’s en snij deze in stukken. Voeg toe aan de soep, samen met de tomatenblokjes en de rest van de koriander en het sap van een limoen. Maak op smaak met peper en zout en maak de soep glad in een blender. Roer de room er doorheen en laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.

Bak de garnalen kort aan beide kanten in een beetje olijfolie en strooi er tijdens het bakken wat rode peper (fijn gesneden verse of gedroogde) over. Serveer een paar garnalen per bordje soep. Maak af met wat druppels room, een restje koriander of rode peper.

Geniet van je zomerse soepje!

avocadosoep

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s