Meer tapas!

Standaard

Ik schreef al eens een blog over tapas… Maar met tapas kun je wat mij betreft niet genoeg variaties maken! Een tijd terug maakte ik weer een tafeltje vol voor vrienden. Ik geef een korte uitleg per tapa, het is namelijk niet zo moeilijk allemaal! Ik gebruikte vers stokbrood voor de pincho’s, dus ik vond het zonde dat te roosteren. Dat zouden de Spanjaarden wel doen denk ik, liefst met een dikke laag knoflook erop. Kun je dus ook doen 😉

Ik maakte al deze hapjes voor 4 personen en dit was zeker voldoende als avondmaaltijd.

Pincho met garnalen met iberico kaas en rode peper

Nodig: paar sneetjes stokbrood, kleine zak cocktailgarnalen, 150 gram iberico of manchego kaas, rode peper. Doen: bak de garnalen kort met wat olijfolie en rode peper. Leg wat plakjes kaas en garnalen op een sneetjes stokbrood.

Pincho met geitenkaas met peer

Nodig: paar sneetjes stokbrood, rolletje zachte geitenkaas, een niet te rijpe peer, zwarte peper. Doen: smeer de geitenkaas op een sneetje stokbrood, leg er wat dungesneden plakjes peer op en maak af met wat gemalen peper.

Pincho met kastanjechampignons met chorizo

Nodig: paar sneetjes stokbrood, bakje kastanjechampignons, kleine chorizo worstjes, beetje mayonaise. Doen: snij de kastanjechampignons en chorizo in plakjes en bak kort. Giet het vocht van de champignons goed af. Smeer een dun laagje mayo op het stokbrood en leg er wat champignons en chorizo op.

Borrelbrood met oude kaas en groene pesto

Nodig: een turks brood, potje goede pesto, paar plakken oude kaas. Doen: snij het brood in, maar niet helemaal door. Stop in iedere snee een plakje kaas en smeer er pesto in. Bak het brood af volgens de verpakking, misschien wat langer, tot de kaas gesmolten is.

Spiesjes met meloen, mozzarella en ham

Nodig: halve galia meloen, 2 bollen mozzarella, 8 plakken spaanse (Iberico/Serrano) ham, stevige houten prikkers. Doen: snij de meloen in hapklare stukjes, doe dit ook met de mozzarella. Halveer de plakken ham. Steek van alles 2 aan een prikker.

De restjes

Zoals je ziet kun je de restjes worst, garnalen, kaas, etc. gewoon in bakjes op tafel zetten. Gaat vanzelf op ;-).

 

tapas2-2016

 

tapas1-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s