Kip met zelfgemaakte pindasaus

Standaard

Mmmm i love pindasaus! Maar sinds ik weinig meer uit potjes en zakjes eet, had ik nog niet geprobeerd het zelf te maken. Ik heb wat geëxperimenteerd en dit recept bevalt me goed!

Dit heb je nodig (een portie voor 2 personen die erg van pindasaus houden 😉 )

Voor de kip:

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • scheutje ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal

Voor de saus:

  • een half potje pindakaas met stukjes noot
  • een klein pakje kokosmelk
  • 2 eetlepels sambal (naar smaak)
  • eetlepel suiker
  • flinke scheut ketjap manis (4 eetlepels)
  • water om eventueel te verdunnen

Lekker om erbij te eten:

  • 200 gram van je favoriete rijst, bijvoorbeeld zilvervlies, pandan of witte rijst.
  • 400 gram groenten gewokt in wat sesamolie zoals paksoi, boontjes, taugé, spinazie, kastanjechampignons, paprika, sugar snaps, broccoli.

Zo maak je het!

Dit is super simpel.

Marineer de kip in de ketjap manis en sambal. Laat een half uurtje staan in de koelkast.

Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de rijst nog even staan in de pan met de deksel erop.

Verwarm op laag vuur de ingrediënten voor de saus in een steelpan met dikke bodem. Blijf roeren tot alles goed gemengd is en voeg wat water toe als de saus je te dik is.

Wok tegelijkertijd de groenten op hoog vuur in sesamolie of een wokolie. Doe dit als laatst, anders worden de groenten slap.

Enjoy!

bordjekipsate

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s