Eetclub Oud Hollandsch

Standaard

Vorige maand was het weer mijn beurt om voor mijn eetclub te koken! We koken tegenwoordig in thema’s, wat voor extra uitdaging en creativiteit zorgt. Zeker deze keer, met het thema Oud Hollandsch voor iemand die niet zo van Hollandse pot houdt… Toch heb ik wel een zwak voor bepaalde Hollandse klassiekers. Maar dat heeft dan vooral te maken met herinneringen aan mijn opa en oma die erg goed konden bakken en koken. Mijn opa is bakker geweest en mijn oma was kok in een verzorgingstehuis. Uit logeren gaan bij opa en oma was hierdoor extra leuk. Worstenbroodjes en appelflappen eten, gemaakt door opa. Of een pasteitje met ragout, goed gebakken balkenbrij of pudding van oma. Bij het zoeken naar recepten kwam ik een boekje van mijn opa over het bakken met half-fabrikaten in mijn boekenkast tegen, daar moest ik wel een beetje om grinniken 😉 .

boekje

Dit gevoel van vroeger heb ik meegenomen bij het bedenken van dit eetclub menu. De finishing touch was het mooie klassiek Hollandse Boerenbond servies dat ik van mijn schoonmoeder mocht lenen. Dit is het geworden! Ik heb bijna alle gerechten gecombineerd uit verschillende recepten, of zelf bedacht, maar je vindt een paar vergelijkbare recepten achter de links.

Bladerdeegpasteitje met paddenstoelenragout

Draadjesvlees met pastinaakpuree, spekkruimeltjes & rode biet

Bitterkoekjespudding met kletskoppen

oudhollandsch.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s