Hartige lentetaart

Standaard

Hij kwam laatst al even voorbij, maar hier nog het volledige recept van de hartige lentetaart met groene asperges! Ik houd niet van witte asperges, zowel de smaak als de structuur staat me niet aan. De groene asperges zijn wat minder sterk van smaak en zijn lekker stevig. Toen ik deze in de aanbieding tegenkwam kon ik ze niet laten liggen, ik maakte er een hartige taart mee!

Dit heb je nodig voor een taart voor 4 personen:

  • 7 á 8 plakken hartige taart deeg
  • 3 eieren
  • Een paar scheppen (lactosevrije) roomkaas of hummus
  • Half potje zongedroogde tomaatjes
  • 400 gram groene asperges
  • 2 paprika’s
  • Bakje kastanjechampignons
  • Bakje cherrytomaatjes of halve bak trostomaatjes
  • Ongeveer 50 gram parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Verder: bakpapier en een grote springvorm.

Zo maak je het!

Ontdooi de plakken bladerdeeg op het aanrecht. Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals op de deegverpakking (200 graden voor elektrische oven). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer een heel klein beetje olie op de bodem en de zijkanten.

Ik vind de bodem gauw te zacht dus ik bakte de bodem voor, voordat ik de taart afmaakte. Leg 4 plakken bladerdeeg (netjes aan elkaar geplakt bij de randjes) op de bodem van de springvorm. Bak 10 – 15 minuten in de oven zodat hij vast halfgaar is. Haal de vorm uit de oven, laat even afkoelen en bekleed ook de randen van de vorm.

Maak een mengsel van eieren en de roomkaas/hummus. Snij alle groenten, de paprika, zongedroogde tomaten en champignons in kleine stukjes, de tomaten in halfjes. De asperges laat je heel maar blancheer je even in heet water.

Bak vervolgens de paprika, champignons en zongedroogde tomaten een paar minuten in de pan. Vul de taart met de groenten, rasp er een laagje parmezaanse kaas op. Drapeer de asperges en tomaatjes mooi op. Vul het af met het eiermengsel.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. Maak af met wat extra geraspte parmezaanse kaas. Smakelijk!

lentetaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s