Courgetti met zalm en pecannotenpesto

Standaard

Ik ben niet zo van de hele hype rondom het ‘doen alsof je pasta of rijst eet maar eigenlijk is het gewoon courgette (pasta) of bloemkool (rijst). Ik zit toch niet zo lekker vol na een bordje met alleen maar groenten 😉 . Maar als je die courgette spaghetti goed combineert met een notenpesto is ‘ie goed vullend, voedzaam en lekker! En het maken van zo’n berg courgetteslierten en pesto is leuk om te doen 🙂

Wat heb je nodig? (voor 2 porties)

  • 2 courgettes
  • 2 moten zalm
  • bakje kerstomaten
  • bakje kastanjechampignons
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 handjes pecannoten
  • blokje parmezaanse kaas (+/- 50 gram)
  • olijfolie (extra vergine)
  • zwarte peper

en verder:

  • spirelli/spiraal snijder
  • keukenmachine

Zo maak je het!notenpesto

Snij de courgettes in slierten met een spiraalsnijder. Snij de kastanjechampignons in stukjes en halveer de tomaten. Maak de notenpesto door de zongedroogde tomaten, pecannoten en parmezaanse kaas tot een grof mengsel te malen. Voeg wat olijfolie toe tot het eruitziet als pesto. Kruid naar smaak met nog wat zwarte peper.

 

Bak de zalm apart in een koekenpan met wat olie of boter. Bak in een andere pan met wat olie de champignons kort, voeg daarna de courgette slierten toe en bak deze mee en op het laatst de tomaten. Kruid de groenten met wat peper en zout. Eet smakelijk!

courgetti

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s